Meander_logo_rood_oranje

zaterdag 26 oktober 2019

onco-inloop

Inloop voor mensen met kanker

Onze traditionele koffie-inloop van 10-13 uur willen we voor iedereen openstellen die met de ziekte kanker te maken heeft. Dus neem gerust familie of vrienden mee!

We hopen jullie in Meander te verwelkomen!

Willeke, Olga en Marion

 

 

 

 foto koffie
 

Met allerlei tips en trucs!

 

Marieke Vermaas Lingerieservice met mooie materialen

 

Indra, onze diëtiste en Annelies Ebbink van Mathot

 

Uitwisselen ervaringen

 

Onder genot van kop koffie!

 

Oedeem en Fysiocentrum Meander

Kruisweg 875A
2132 CA Hoofddorp
023-5627150

www. oedeemfysiomeander.nl

zaterdag 26-10-2019 van 10-13 uur.

nieuwe informatie over zaterdag 29 september inloopochtend

Leuke activiteiten in Meander tijdens onze inloop koffie ochtend 29 september 2018 !!

 

Naast Marieke Vermaas van Lingerieservice uit Hoofddorp met een uitgebreide collectie bh’s, hemdjes en zwemkleding komt ook Joke van Schenkel van de firma Basko.

En wel met informatie over een bijzondere nieuwe prothese: speciaal op maat gemaakt! Een nieuwe techniek uit Amerika maakt het mogelijk de prothese aan te passen aan het lichaam van de vrouw.

We zijn er zelf ook reuze benieuwd naar!

 

Verder komt Brenda met mooie sieraden, heeft de diëtiste Indra Jhingoeri veel informatie en staat de firma Mathot met hun producten in Meander.

Voor een ontspannen handmassage kun je bij Dide terecht, onze oud-stagiaire van de Huidtherapie opleiding.

 

En… geeft Olga van 11.30u tot 12.30u een ontzettend leuke workshop over Lichaamsbewustzijn!!

Intekenlijst hangt in de wachtkamer, of stuur een mail of bel ons om je aan te melden. Iedereen kan meedoen, het gaat om het plezier!

 

Wij hebben er weer reuze zin in, en hopen je op zaterdag 29 september tussen 10 en 13 uur in Meander te zien!

Willeke, Marion en Olga

 

inloopochtend 29 september

Inloopkoffieochtend bij praktijk Meander!!
29 september 2018 van 10.00 tot 13.00u
Kruisweg 875A Hoofddorp

foto koffie

Op zaterdag 29 september organiseren we de inloopochtend in onze praktijk. Vooral vanwege de enthousiaste reacties van bezoekers van de vorige keren.
Onder het genot van een kopje koffie kunt u in alle rust kennismaken met de producten van Basko en van Marieke Vermaas. Zij zullen aanwezig zijn met o.a. BH’s, lingerie en protheses.
Er is voldoende tijd om iedereen van informatie te voorzien en rustig in gesprek te gaan, maar ook op uw gemak te passen.
Er blijken ieder jaar toch weer nieuwe aanpassing te zijn die u zeker gezien moet hebben!

mededeling

Vanaf 1 maart heeft onze receptioniste Freda besloten om bij ons weg te gaan, zodat ze zich helemaal vrij kan maken voor haar duobaan als praktijkbegeleidster. Na 7 jaar ons geholpen te hebben met alle voorkomende administratieve klussen gaat ze weer terug naar haar passie: het opleiden van ziekenverzorg(st)ers! We bedanken haar hartelijk en wensen haar een fijne werkkring!

Feestelijk jubileumcongres met nieuwe ontwikkelingen

Wat een feestelijk Jubileumcongres was dat, afgelopen vrijdag 29 en zaterdag 30 september in de Jaarbeurs in Utrecht!

Maar 20 jaar NVFL ( Nederlandse Vereniging voor Lymfologie en Oncologie ) is ook niet niks!

Internationale sprekers uit Australië, Zweden en België waren ingevlogen, specialisten uit het UMCU, het AVL en andere academische ziekenhuizen en ook collega oncologie / oedeemfysiotherapeuten zorgden voor een fantastisch congres.

Duidelijk werd dat er heel veel aandacht is voor onze doelgroep, dat er heel veel onderzoek gedaan wordt om de klachten die onze patiënten hebben, steeds beter te behandelen.

Van onderzoek naar de rol van voeding en stress en beweging bij lipoedeem tot een onderzoek naar mogelijk in de toekomst anders opereren in de oksel bij borstkanker, van hyperbare zuurstoftherapie tot nut en noodzaak van compressie.

Teveel onderwerpen om te beschrijven, maar heel veel om voor ons luisteraars mee naar huis te nemen, en direct toe te passen in onze dagelijkse prakijk.

Daarnaast ook de standhouders, reeds vele een bekend gezicht in Meander, maar toch elke keer weer met innovaties.

Van borstprotheses en prothese bh’s met nieuwe ontwikkelingen, tot de lymfastimm, en tot compressiehemdjes direct toepasbaar na operaties.

Nieuwe zelfbandagemiddelen met veel katoen erin, een gloednieuwe comfortabele kous voor de nacht.

Zo werd weer even heel zichtbaar hoe gedreven we van behandelaar tot zorgverlener tot commerciële bedrijven zijn. In het belang van de mens met klachten van oncologische ingrepen en lymf / lip / veneus –oedeem!logo nvfl

Fysieke training na kanker nog beter onderbouwd

Dankzij verbeterde diagnostiek en behandeling overleven steeds meer mensen kanker.

Onderzoek

Echter, na afloop van de behandelingen kampen veel patiënten met blijvende klachten, zoals afname in lichamelijke fitheid, ernstige vermoeidheid en verminderde kwaliteit van leven. In haar proefschrift, evalueerde Caroline Kampshoff (fysiotherapeut/onderzoeker/KNGF-beleidsmedewerker) bij patiënten met kanker na chemotherapie de effectiviteit op fysieke fitheid en vermoeidheid van een hoog intensief trainingsprogramma en een laag-tot-matig intensief trainingsprogramma, ten opzichte van een wachtlijst-controlegroep. Afgelopen donderdag, 22 juni jongstleden, heeft Caroline haar proefschrift succesvol verdedigd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In totaal namen 277 patiënten deel aan de Resistance and Endurance exercise After ChemoTherapy (REACT-)studie. Dit is een grootschalig onderzoek in samenwerking met negen ziekenhuizen en tweeëntwintig fysiotherapiepraktijken. Patiënten die deelnamen aan de REACT-studie waren behandeld met een in opzet curatieve behandeling, waaronder chemotherapie. Deelnemers werden na loting verdeeld over drie groepen: hoog-intensieve training, laag-tot-matig intensieve training en de wachtlijstcontrolegroep. Beide trainingen bestonden uit kracht- en duurintervaltraining waarbij de duur en trainingsfrequentie precies gelijk waren. Er was alleen een verschil in trainingsintensiteit. Uit het onderzoek bleek dat ten opzichte van de wachtlijstcontrolegroep beide trainingsinterventies het uithoudingsvermogen verbeterden, de vermoeidheid verminderden en de kwaliteit van leven verhoogden.  Hoog-intensieve training had grotere effecten op uithoudingsvermogen en kwaliteit van leven. Bovendien toont de kosteneffectiviteitsanalyse aan dat hoog-intensieve training meer gezondheidswinst per geïnvesteerde Euro oplevert dan laag-tot-matig intensieve training, met name door lagere gezondheidszorgkosten in de hoog-intensieve trainingsgroep.

Dit onderzoek onderstreept het belang van fysieke training bij de fysiotherapeut na afloop van de chemotherapie voor het herstel van patiënten met kanker.

Genezen van kanker….. en nu?

Aan de behandeling van kanker wordt veel aandacht en geld besteed. Maar hoe zit het met patiënten die genezen zijn van kanker en nog steeds allerlei klachten hebben? Voor deze grote groep patiënten is te weinig aandacht. Alternatieve geneeswijzen kunnen een belangrijke rol spelen bij het herstel na de behandeling van kanker.

acupunctuur foto

Lees het complete artikel hier.

Voor acupunctuur kunt u uiteraard bij ons terecht.

 • Contact

  • Oedeemfysiocentrum Meander
  • Oedeemtherapie, algemene fysiotherapie, oncologie fysiotherapie, dry needling en acupunctuur
  • Kruisweg 875A
   2132 CA Hoofddorp
   Nederland
  • (023) 56 27 150
  • Download vCard
  Map for Kruisweg 875A 2132 CA Hoofddorp Nederland
 • Team

  Henk Lulf : Fysiotherapeut, acupuncturist

  Henk Lulf

  henk@oedeemfysiomeander.nl

  Fysiotherapeut, acupuncturist

  Henk is algemeen fysiotherapeut en acupuncturist. Daarbij geeft hij dry-needling, adviseert bij het verstrekken en gebruik van een TENS-apparaat thuis en maakt spalken voor de hand. Henk heeft veel ervaring in het behandelen van patiënten met uiteenlopende pijnklachten.

  Met acupunctuur worden naast vele pijnklachten o.a. vrouwen behandeld  in IVF-traject, stuitligging van het ongeboren kind en allergieklachten.

  Hij werkt van maandag t/m vrijdag. Op maandag en donderdag ook in de avond.

  BIG:69034395504

  Olga Goosens : Oedeemtherapeute, algemeen fysiotherapeute

  Olga Goosens

  olga@oedeemfysiomeander.nl

  Oedeemtherapeute, algemeen fysiotherapeute

  Olga is oedeemtherapeute en algemeen fysiotherapeute. Diverse vormen van oedeem verminderen door middel van Manuele Lymfedrainage, tapen, deep oscillation, lymfapress en oefentherapie is haar specialiteit.

  Naast het werken in de praktijk is zij ook te vinden in Bardo en bij de mensen thuis.

  Op donderdag is ze te vinden in het zwembad van Nieuw Vennep voor de zwemgroep van het Adamashuis.

  Olga werkt van dinsdag tot en met vrijdag.

  BIG: 79033678304

   

  Willeke van Santen : Oedeemtherapeute, oncologie fysiotherapeute

  Willeke van Santen

  willeke@oedeemfysiomeander.nl

  Oedeemtherapeute, oncologie fysiotherapeute

  Willeke is oedeemtherapeute en oncologie fysiotherapeute.

  Het verminderen van pijn, ontstaan tijdens of na de kankerbehandeling, is haar specialiteit. Ze gebruikt o.a. de fascietechnieken, de deep oscillation en lymfetape hiervoor met vaak zeer goede resultaten.
  Ook begeleidt ze patiënten tijdens of na de kankerbehandeling in de oefenzaal om de conditie en kracht te optimaliseren.

  Willeke haar werkdagen zijn maandag t/m donderdag.

  BIG: 69034908904

   

  Marion Groen : Oedeemtherapeute, algemeen fysiotherapeute

  Marion Groen

  marion@oedeemfysiomeander.nl

  Oedeemtherapeute, algemeen fysiotherapeute

  Marion is oedeemtherapeut en algemeen fysiotherapeut. Net als Willeke werkt Marion met de fascietechnieken, weer op een andere manier waardoor ze elkaar goed aanvullen. Daarnaast is kennisoverdracht een aandachtspunt; belangrijk in een tijd waarin zelfmanagement een grote rol speelt.

  Marion haar werkdagen zijn maandag, dinsdag,  woensdag en vrijdag.

  BIG: 09033707804

  Bas Bakker : Osteopaat

  Bas Bakker

  info@osteopathiebakker.nl

  Osteopaat

  Bas is osteopaat en werkt in onze praktijk op maandagmiddag en avond.